Douche kopen: waar let je op?

De douche is een belangrijk onderdeel van je badkamer. Wie knapt er niet op van een warme, lange douche? Bovendien zorgt een douche ervoor dat jij de dag altijd fris begint! De douche bepaalt daarom voor een groot deel het comfort van je badkamer. Het enorme aanbod maakt het echter lastig om de juiste douche te kiezen. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben de belangrijkste factoren bij het kopen van een douche voor je op een rij gezet!

  1. Afmetingen

De afmetingen bepalen grotendeels of een douche geschikt is voor jou. Let erop of de douche in jouw badkamer past, maar ook of je genoeg binnenruimte hebt. Als jij je niet vrij kunt bewegen in de douche, doet dat afbreuk aan het comfort. Heb je een vrij kleine badkamer en ben je bang dat je te weinig loopruimte overhoudt na het plaatsen van de douche? Bekijk dan eens kwartronde douchecabines: deze besparen ruimte!

  1. Extra luxe

Bekijk goed welke luxe-opties jouw potentiële douche heeft. Voldoet de douche aan al jouw eisen? Wat is standaard en wat zijn de extra’s? Sommige douchekoppen hebben bijvoorbeeld extra stralen. Dit soort extra’s vergroten het comfort, maar kosten ook meer. Het is daarom belangrijk dat je de luxe-opties goed afweegt tegen je budget. Bekijk ook het bedieningsgemak: hoe zit de kraan in elkaar? Is er sprake van een bedieningspaneel?

  1. Duurzaamheid en onderhoud

Hecht jij veel waarde aan duurzaamheid? Let dan op het materiaal van de douche. Cabines van vinyl of acryl zijn bijvoorbeeld nauwelijks te recyclen en dus niet erg duurzaam. Glas en keramiek zijn betere opties en zien er net zo mooi uit. Keramiek vergt bovendien weinig onderhoud. Wil jij ook op een andere manier bijdragen aan het milieu? Dan is een waterbesparende handdouche misschien de geschikte keuze voor jou.

  1. Service na aankoop

Als jij eindelijk je droomdouche hebt uitgezocht, wil je daar zo snel en lang mogelijk van genieten. Lees daarom goed na hoe de service na aankoop in elkaar steekt. Zijn bepaalde onderdelen nog na te bestellen? Hoe zit het met de garantie? Tip: lees een aantal reviews en klantbeoordelingen. Zo weet je zeker dat je écht de juiste aankoop doet!

Ben je op zoek naar een nieuwe douche of heb je vragen over het kopen van een douche?  Neem dan contact op met onze klantenservice!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *