Kleurtemperatuur: heb jij de juiste verlichting in je badkamer?

Lijkt het licht in jouw badkamer in de ochtend altijd net wat te fel? Of zou je juist graag wat feller licht hebben, zodat je meer kan zien in de spiegel? Dan is de kans groot dat de verlichting in je badkamer niet de juiste kleurtemperatuur heeft. Lees in deze blog meer over wat kleurtemperatuur is en hoe wij jou kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kleurtemperatuur!

Soorten badkamerverlichting

Over de verlichting in de woonkamer wordt vaak goed nagedacht. Nemen we spotjes in de keuken? Is deze lamp sterk genoeg om bij te lezen? De badkamerverlichting en kleurtemperatuur krijgen vaak wat minder aandacht, terwijl de juiste verlichting veel bijdraagt aan het comfort van jouw badkamer. Een badkamer heeft bijvoorbeeld vaak drie typen verlichting nodig: algemene verlichting, accentverlichting en taakverlichting.

Onder algemene verlichting verstaan we de basisverlichting, meestal de plafondlamp die wordt aangezet met de hoofdschakelaar. Accentverlichting wordt gebruikt om accenten aan te leggen en op die manier sfeer te creëren. Taakverlichting is het licht dat nodig is voor het uitvoeren van bepaalde taken, zoals scheren. Deze drie soorten verlichting dienen een ander doel en vereisen daarom ook een ander soort licht. Scheren gaat bijvoorbeeld beter bij fel licht.

De juiste kleurtemperatuur

Licht heeft altijd een bepaalde kleur, een warme of juist koele uitstraling. Dit heet de kleurtemperatuur of lichtkleur: hoe lager de kleurtemperatuur, hoe warmer het licht oogt. De lichtkleur heeft dus niets te maken met de temperatuur van het licht, alleen met de kleur. Lichtkleur wordt uitgedrukt in de eenheid Kelvin (K).

Lichtkleur is een belangrijk onderdeel van de juiste badkamerverlichting. Zo heeft sfeerverlichting vaak een lage kleurtemperatuur en heeft taakverlichting meestal een hoge kleurtemperatuur. De juiste lichtkleur doet daarom veel voor het comfort van je badkamer.

Het kiezen van kleurtemperatuur

We begrijpen dat het erg lastig is om de juiste lichtkleur voor jouw badkamer te kiezen. Het is immers moeilijk om jezelf voor te stellen hoe 2500 Kelvin eruitziet, toch? Daarom hebben wij aan alle producten met kleurtemperatuur de volgende afbeelding toegevoegd:

Deze afbeelding geeft je een beter beeld van hoe verschillende lichtkleuren eruitzien en hoeveel Kelvin bij een bepaalde lamp meestal standaard is. Twijfel je nog steeds of wil je graag wat meer advies over de verlichting in je badkamer ontvangen? Dan nodigen wij je van harte uit om langs te komen in één van onze showrooms of om contact op te nemen met onze klantenservice!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *